2017. január 16., hétfő

Fánk gluténmentesen

Hozzávalók:


490 g naturbit alfamix 
10 g tápióka keményítő
1 cs instant élesztő
2 ek gyümölcscukor
6 g útifű
3 m méretű tojás tojássárgája
1 közepes méretű alma reszelve
2 dl tej (+ szükség esetén még apránként)
80g vaj
fél citromhéja
1 m vanília aroma
1 mk só

Előbb a száraz hozzávalókat mérjük a tálba majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg hogy jól gyúrjuk meg a tésztát mert akkor fog szépen megkelni. A tésztát 50 fokos sütőbe tettem kelni 30 percre majd kivettem átgyúrtam kiszaggattam kilyukasztottam és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentettem. Ezután fogtam az öntöttvas lábasomat és félig engedtem olajjal elkezdtem közepes hőmérsékleten melegíteni majd mikor felforrósodott elkezdtem belerakni a fánkokat. Első pillanatban lesüllyednek majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábasban és nem szívják magukba se az olajat se meg nem égnek.





Legyél te is tagja facebook közösségemnek :)
Julcsi gluténmentes süteményei



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése