Tudom,hogy még október van de ideje elkezdeni gyakorolni karácsonyra,hogy addigra tökéletes legyen :) . Ez a receptem a tavalyi szezonból származik,nagyon finom és olyan eredeti:) Számomra a tavalyi bejgli vitte a prímet :)
Hozzávalók:
1kg naturbit alfamix
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél marék mazsola
1 ek útifű (200 ml langyos vízben feloldjuk és pár perc alatt szépen megzselésedik)
200 ml langyos víz(útifűmaghéj zselésítéséhez kell)
300ml tej
1 tojássárgája
1 ek joghurt
1ek étkezési keményítő HAAS
2,5cs instant élesztő
Tetejét: 1 tojással kentem le
A száraz összetevőket egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal eldolgozom majd hozzáadom a folyadékokat.
Homogén tésztát gyúrok és meleg helyen kb. 40 percig kelesztem.
Tipp: Amikor tél van én általában konvektorra helyezett frissen tartó fóliával letakart tálban kelesztek.
Amikor kétszeresére nőtt kb. a tészta akkor felosztom darabokra és lisztezett felületen kinyújtom.
Az egyik tésztába diót a másikba mákot terítek. Feltekerem sütőlemezre helyezem és lefedve kb 20 percig kelesztem még. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütöm
.
Mák és dió töltelékhez nem írnék pontos mérést csak összetevőket a mennyiséget mindenki szája íze szerint dönti el:Porcukor,citromlé,citromhéj,darált mák,darált dió.
Mák és dió töltelékhez nem írnék pontos mérést csak összetevőket a mennyiséget mindenki szája íze szerint dönti el:Porcukor,citromlé,citromhéj,darált mák,darált dió.
http://kenyersutes.hu/hu/webaruhaz/glutenmentes-termekek-gluten-free-products/glutenix-alfa-mix-lisztkevek-1-kg-alfa-mix-for-cooking-and-ba-detail
http://kenyersutes.hu/hu/webaruhaz/akci%C3%B3s-term%C3%A9kek/naturbit-psyllium-rost-%C5%91rlem%C3%A9ny-200g-detail
Facebook csoportom: https://www.facebook.com/groups/445361385619191/
Bloghoz tartozó facebook oldalam: https://www.facebook.com/glutenmentesvarazslat/







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése