Hozzávalók:
50 dkg Naturbit Alfamix lisztkeverék
5 dkg laktózmentes margarin
2 db tojássárga
3 dkg cukor
1cs instant élesztő
1,5 dkg só
5 dkg laktózmentes margarin
2 db tojássárga
3 dkg cukor
1cs instant élesztő
1,5 dkg só
3dl tej
(jól gyúrható legyen nekem elég volt 3dl de ha úgy látod,hogy a tészta elbírna még folyadékot akkor tegyél bele kicsit)
Krém:
5 dkg puha laktómentes margarin
13 dkg cukor
pár csepp vanília aroma
reszelt citromhéj
1 marék mazsola
A margarint a cukorral ,vanília aromával a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.
13 dkg cukor
pár csepp vanília aroma
reszelt citromhéj
1 marék mazsola
A margarint a cukorral ,vanília aromával a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.
Locsolás:
1 dl laktózmentes tej
8dkg cukor
pár csepp vanília aroma
Összegyúrjuk a margarint a naturbit alfamixel, sóval, tojássárgával, az élesztővel és a langyos tejjel. Ne legyen kemény a tészta mert akkor nem fog szépen megkelni.Langyos helyen kelesztjük fél órát.1 dl laktózmentes tej
8dkg cukor
pár csepp vanília aroma
Fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a kikevert krémmel (A margarint a cukorral ,vanília aromával a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát)
és feltekerjük.
Feldaraboljuk kb 3 cm széles tekercsekre.
Kikenünk olajjal egy kapcsos tortaformát margarinnal, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon. Lazán beletesszük a tekercseket a formába.
Ismét kelesztjük fél órát.
190 fokon elkezdjük sütni,félidőben a langyos cukros tejes keverékkel meglocsoljuk majd mikor megsült, kifordítjuk a formából.
http://kenyersutes.hu/hu/webaruhaz/glutenmentes-termekek-gluten-free-products/glutenix-alfa-mix-lisztkevek-1-kg-alfa-mix-for-cooking-and-ba-detail











Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése