A férjem kedvence a meggy minden formában szereti :) én pedig őt. Így ha szezon van mindig meglepem egy-egy meggyes finomsággal pl egy meggyes piskótával ami nagyon egyszerű kevés hozzávalót igényel és roppant finom sütemény.
Hozzávalók:
6 db M méretű tojás
4 ek gyümölcs cukor
8 ek naturbit alfamix
1 cs xilites vanília cukor
0,5 kg friss magozott meggy
fahéj
4 ek gyümölcs cukor
8 ek naturbit alfamix
1 cs xilites vanília cukor
0,5 kg friss magozott meggy
fahéj
Szórás: 1ek gyümölcscukrot ledaráltam és azzal szórtam meg
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéhez adunk 2 evőkanál gyümölcscukrot és kemény habbá verjük.
Közben a sárgájához adunk 2 ek gyümölcscukrot,1cs xilites vaníliacukrot és fehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a sárga masszát a 8 ek glutenix alfamixet és ügyelve,hogy a hab ne törjön össze sima tésztává keverjük majd sütőpapírral bélelt(én formaelválasztó spray-t használtam) kicsi tepsibe tesszük a tészta felét(25*15 cm tepsi). Megszórjuk ízlés szerint gyümölcs cukorral és fahájjal ízesített meggyel rátesszük a tészta másik felét és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor kihűlt porcukorral (gyümölcs cukor) megszórva


https://www.facebook.com/glutenmentesvarazslat/
VálaszTörléshttps://www.facebook.com/groups/445361385619191/
VálaszTörlés