2016. október 3., hétfő

Csörögefánk gluténmentesen

Mikor még nem voltam lisztérzékeny nagyon szerettem a csörögét amit a Mamám sütött. Nagyon sokáig próbálkoztam mire ehető csörögét sikerült sütnöm.Volt ami tocsogott az olajba vagy megégett esetleg kemény volt mint a szikla. De ez a csöröge recept nagyon tuti próbáld ki te is :) 



Hozzávalók:


40 dkg Naturbit alfamix

fél csomag sütőpor HAAS

csipet szódabikarbóna

3 ek cukor
4 ek zsír (8dkg) 
4 ek tejföl
2db M méretű tojás
csipet só
bő forró olaj a sütéshez

A hozzávalókat tálba mérjük és csomómentes tésztává gyúrjuk.Pihentetjük 10 percig majd kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges nagyságú rombuszokra vágjuk és a közepüket bemetsszük.Az egyik sarkát a lyukon átfordítjuk.A bő olajat jól felforrósítjuk majd közepes lángra vesszük vissza.Figyeljünk a hőfokra mert ha magas hőfokon sütjük akkor nem sül át de megég ,ha alacsony hőfokú olajban sütjük akkor megszívja magát olajjal.Ideális a közepes hőmérséklet ezzel elkerülve minden kellemetlenséget. Én porcukorral és lekvárral kínáltam.








Naturbit alfamixet legjobb áron megvásárolhatjátok az alábbi linken keresztül a webáruházban:) http://kenyersutes.hu/hu/webaruhaz/glutenmentes-termekek-gluten-free-products/glutenix-alfa-mix-lisztkevek-1-kg-alfa-mix-for-cooking-and-ba-detail

1 megjegyzés: