2016. október 4., kedd

Piskótatekercs gluténmentesen

Sokan panaszkodnak,hogy nem tudnak olyan piskótát sütni ami jól átsül de nem esik be a közepe és nem ég szénné. Egy jó piskóta alapja a keményre vert tojásfehérje valamint a fehéredésig kevert tojássárgája. Ha ez a két feltétel teljesül akkor a piskótánk tökéletes lesz. Nem kell se sütőpor se víz semmi más csak Ahány tojás annyi evőkanál lisztkeverék és cukor, ha szeretnénk egyéb összetevőkkel ízesíthetjük.
Figyeljünk,hogy a tojásfehérjét a liszttel és a sárga krémmel ne törjük, óvatos mozdulatokkal keverjük össze. 

Hozzávalók: 
5 db M méretű tojás
5 ek cukor
5 ek naturbit alfamix
1 cs vaníliacukor
1 csipet só


A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük. 
Közben a sárgájához adunk 1 cs vaníliacukrot, 1 csipet sót,4 ek cukrot és fehéredésik keverjük. 
Ezután a sárgáját hozzákeverjük a fehérjéhez ügyelve ,hogy ne törjük össze a habot végül hozzáadjuk az 5 ek  naturbit alfamixet óvatosan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítjük és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon szép barnára sütjük.
Tűpróbát végzünk és ha sültnek ítéljük kivesszük a formából lehúzzuk róla a sütőpapírt és nedves konyharuhába tekerjük és így is hűtjük ki.
Mikor kihűlt kitekerjük megkenjük baracklekvárral (vagy amivel szeretnénk) vissza feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

Variációk piskótatekercsre:

Baracklekváros piskótatekercs


Zsiráf tekercs


Banánkrémes tekercs:


Csokis-Áfonyás tekercs







https://www.facebook.com/glutenmentesvarazslat/



Naturbit alfamixet legjobb áron megvásárolhatjátok az alábbi linken keresztül a webáruházban:) http://kenyersutes.hu/hu/webaruhaz/glutenmentes-termekek-gluten-free-products/glutenix-alfa-mix-lisztkevek-1-kg-alfa-mix-for-cooking-and-ba-detail


1 megjegyzés: